Har du et stort ønske om å klare din første pull ups er dette programmet for deg. Programmet er 3 delt (altså delt opp i 3 forskjellige treningsdager iløpet av en uke) Du må IKKE trene alle disse øvelsene på samme dag. For å være klar på det så er dette er kort program pr treningsdag som du kan bruker som et suppliment for trening av resten av kroppen. Du bør absolutt ikke legge til noen ytteligere øvelser på rygg når du følger dette programmet, men underkropp (ben) core (mage) og bryst evnt litt armer kan du legge til.

Pull-ups er kroppshev med håndflatene i fra deg. Chins er med underhåndsgrep og håndflatene mot deg og chins med nøytralt grep er når du holder hendene midt i mellom disse to håndposisjonene med tommelen mot deg. Rekkefølgen øvelsene ble nevnt i er også vanskelighetsgraden fra vanskeligst til lettest. Hang-ups er et samlebegrep for alle 3. Årsaken til at noen er lettere og noen vanskeligere er litt ulik vektarm og ulik fordeling av muskler som arbeider. 

Pull-ups er langt i fra den enkleste øvelsen å mestre. Det er flere årsaker til det. For det første kreves det en veldig sterk overkropp i forhold til egen kroppsvekt. Generelt sett har menn mer muskelmasse i overkroppen enn kvinner. Dette gjør at de fleste normalvektige menn klarer 1 pull-up uten å ha trent på det eller er ganske nære å få det til. Det er ingen tvil om at menn har en fordel i denne øvelsen selv om jeg også har trent kvinner som har klart 20 pull-ups. Det er sykt imponerende. Jo lettere kroppsvekt man har jo lettere er øvelsen. Men det må fortsatt en god del styrke til for å heise seg selv opp med haka over stanga.

  • Dette gjelder kjøp av et program laget via vårt system Exorlive. 
  • Programmet sendes etter en til to virkedager på e-post oppgitt ved kjøp.
  • Ved tap av program innen rimelig tid på en måned, kan man ved å henvende seg til senteret få tilsendt programmet på nytt.
  • Ønsker du gjennomgang av dette programmet tilbyr personlig trener Line Birgitte  -30% rabatt ved kjøp av 1 stk PT time i forbindelse med kjøp av program.